Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

Pas Panelen is specialist in het produceren van lichtgewicht prefab sandwichpanelen die van oudsher uitermate geschikt zijn voor bijvoorbeeld carrosseriebouw, recreatiebouw en composiet constructies.

Hij heeft zijn sporen op het gebied van volkshuisvesting verdiend. Was in 1978 medeoprichter van BouwhulpGroep, is initiatiefnemer en oud-voorzitter van Netwerk Conceptueel Bouwen en heeft talloze onderzoeken en publicaties op zijn naam.

Ligt bij het bepalen van de brandveiligheid op productniveau van woningen en gebouwen in het algemeen de nadruk vaak op doorvoeren voor installaties, leidingen en kabels, voor unitbouw ligt dat anders.

Met een feestelijk netwerkevent is op 22 november het eerste deel van het kennis- en innovatieprogramma Emissieloos Bouwen afgesloten.

Het is van groot belang de kwaliteitsaspecten bij industrieel bouwen te blijven agenderen en te borgen. Daarom startten het College van Rijksadviseurs (CRa) en de Federatie Ruimtelijke kwaliteit in opdracht van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties het project Ruimtelijke kwaliteit bij industriële woningbouw.

 

Binnen zowel de sectoren renovatie als prefabricage is er in de bouw veel aandacht voor de gevel en gevelelementen. Dit wordt uiteraard mede ingegeven door de enorme bouw- en renovatieopgave.

Platform PREFAB én Gapph Modular nodigen u graag uit voor een flextour op 22 november aanstaande van 11.00 tot 15.00 uur. Wilt u meer weten over het modulaire bouwproces? Of over het sociale beheer van flexwoningen? Meld u dan aan voor de workshop-tour.

De ministeries van BZK, I&W, LNV en EZK trekken 200 miljoen euro uit om het grootschalig gebruik van biobased bouwmaterialen te stimuleren. Biobased bouwen is een zeer kansrijke methode om de milieu-impact van de landbouw, industrie en de bouw te verlagen.