Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

Heijmans lanceerde in juni het eerste afvaldashboard in de bouwsector: de Afvalmonitor. Hiermee monitort het beursgenoteerde bouwbedrijf afvalstromen, het scheidings- en recyclingpercentage en de CO2-uitstoot die daarbij hoort tot op projectniveau.

ProRail beheert circa 1.500 onbemande railgebonden gebouwen in Nederland. Deze gebouwen zijn cruciaal voor het spoor en huisvesten alle techniek die nodig is om treinen te laten rijden.

De bouw van het houten woongebouw M’DAM aan de Pierebaan in Monnickendam is afgerond. Waterland is hierdoor de eerste gemeente in de regio met een compleet circulair houten woongebouw.

De stichting Clean2Anywhere van oprichter Edwin ter Velde sluit de fabriek in Hoorn en vertrekt naar Zaanstad. Ter Velde laat in Krommenie in eerste instantie twintig woningen bouwen.

Funderingen zijn van beton. Er gaan grote heipalen de grond in en er wordt gestort. Zo ziet het traditionele plaatje eruit. Maar het kan ook simpeler, geluidsarm, trillingsvrij en met veel lichter materieel.

Rabobank heeft de ambitie om met haar dochter Rabo SmartBuilds in tien jaar tijd twaalfduizend modulaire middenhuurwoningen in diverse Nederlandse regio’s te bouwen. De scale-up kiest hierbij bewust voor innovatieve, duurzame én verplaatsbare woningen. Hiermee biedt Rabo SmartBuilds een snelle oplossing voor de dringende woningbehoefte in ons land.

Digitalisering en industrialisatie krijgen ook op vakbeurs PREFAB op 15, 16 en 17 oktober weer de aandacht die zij verdienen. Hoe zetten exposanten het in om hun fabrieken slimmer te maken en sneller te laten produceren? Een korte vooruitblik.

Begin mei kopte Portisa op haar LinkedIn-pagina: Wij zijn aan het robotiseren. Reden genoeg voor ons om met eigenaar Frederike Cernoia in gesprek te gaan.