Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

De businesscase van projecten met verplaatsbare woningen ziet er namelijk anders uit dan die van reguliere nieuwbouwprojecten.

Tot en met 2030 komen er in drie Nederlandse provincies 260.000 woningen bij: 104.000 in Gelderland, 26.000 in Limburg en 130.000 in Brabant.

Het bedrijf Lister Buildings uit ’s-Hertogenbosch ontwikkelt circulaire leefomgevingen op basis van houten draagconstructies. In hun fabriek in Weert maakt het bedrijf de circulaire modules waarmee zo’n duizend woningen geproduceerd kunnen worden voor de Nederlandse vastgoedmarkt.

Provincie Gelderland wil de woningbouw versnellen en verduurzamen. Met steun van de provincie maken zeven Gelderse bouwbedrijven een omslag naar prefab woningbouw. Waarbij ze zoveel mogelijk circulaire en biobased materialen gebruiken.

Marjet Rutten vertelt in haar jaarlijkse update over de industriële bouw in Nederland. Voor deze nieuwbrief licht ze ook graag de rol van slimme en duurzame concepten en geautomatiseerde processen toe.

Om de woningbouwontwikkeling fors te versnellen, heeft minister De Jonge het Plan van aanpak versnellen processen en procedures woningbouw naar de Tweede Kamer gestuurd.

In Heerhugowaard doen ze het: het traject van initiatief tot oplevering van 79 sociale huurwoningen neemt slechts een jaar in beslag.

Het verwachte grootste effect van de Wkb op gestandaardiseerde bouw laat dus nog even op zich wachten.