Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

In de binnenstad van Bergen op Zoom bouwt TBI-onderneming ERA Contour nieuwbouwproject de Soete Veste. Gekozen is voor prefab beton voor de woningscheidende wanden en het binnenspouwblad van de voor- en achtergevel. Ook de funderingsbalken zijn van prefab beton. Het gebruik van prefab betonelementen blijkt zeer efficiënt bij het realiseren van deze woningen.

Wanneer bij toepassing van een warmtepomp de split-unit of het monoblock op het dak wordt geplaatst, ervaren de bewoners op de grond al snel 10dB(A) minder geluid. En dankzij een stijlvolle behuizing op maat is het aanzicht ook nog eens netjes.

Nederland staat vol met woningen met schuine dakvormen. De ronde kapvorm zorgt voor architectonisch onderscheid en is bovendien prima industrieel te produceren, zo bewijst Houtbouw ‘t Zand B.V.

GROOSMAN architecten heeft appartementengebouw De Parkwachter ontworpen. De contouren van het gebouw krijgen snel vorm nu het casco in prefab beton snel wordt opgetrokken en de eerste gevelelementen en balkons zijn geplaatst.

Platform PREFAB en USP Marketing Consultancy gaan de trends en ontwikkelingen op het gebied van prefab onderzoeken. Onderdeel van het onderzoek is een enquête van opdrachtgevende tot ontwerpende partijen en van uitvoerende tot beherende partijen. Graag uw mening!

Bouwers moeten een brede scope hebben om de kracht van verschillende bouwtechnieken te benutten. Zo is bij de realisatie van de torens Bossa Nova in Haarlem gekozen voor prefab beton voor liftkern, wanden en kanaalplaatvloeren en daaromheen een getunnelde gevel, mede uit constructief oogpunt voor de ruime balkons.

Na ruim vijf jaar wordt het gebouw ‘Tijdelijke Rechtbank Amsterdam’ verplaatst naar een nieuwe locatie. In Enschede wordt het gebouw door de Herstructureringsmaatschappij Overijssel geëxploiteerd als kantoor- en onderzoeksruimte.

De architectonische vormvrijheid van prefab beton is al ongekend groot dankzij moderne maltechnieken, computergestuurde freestechnieken en structuurmatten. Met 3D geprint prefab beton nemen de esthetische mogelijkheden verder toe voor spraakmakende architectuur die tot voorheen als onhaalbaar werd bestempeld.