Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

De cirkel van de circulaire bouw kan daadwerkelijk gesloten worden door de materialen uit een gebouw te oogsten en opnieuw te gebruiken.

Zes Amsterdamse woningcorporaties hebben recent de handen ineengeslagen om de alsmaar toenemende woningnood te keren.

In dit artikel vertelt exposant Cascoplus samen met een opdrachtgever over de voordelen van prefab bouwen en specifiek over haar unieke concept.

In dit artikel: exposant VBI aan het woord over haar nieuwe prefab VBI Integraalvloer en een vooruitblik op De Nieuwe Blauwdruk.

Marjet Rutten, ambassadeur van PREFAB, publiceert jaarlijks een actuele lijst van het aantal industrieel opgeleverde woningen in Nederland. De definitie die Marjet daarbij hanteert is binnen 10 dagen wind en waterdicht en binnen 50 dagen afgebouwd.

Het ene na het andere rapport rept over de onmogelijkheid om komende jaren de woningnieuwbouw naar een aantal van 100.000 te tillen, conform de algemeen omarmde opgave van een miljoen extra woningen in tien jaar tijd.

’s-Hertogenbosch kiest voor een circulair onderkomen voor Weener XL. Laminated Timber Solutions zorgt de massief houten dragende constructie.

Half maart publiceerde Hugo de Jonge een bericht over de Nationale Woon- en Bouwagenda en het programma Woningbouw. Lees het via de link.