Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

Kopp ontwikkelt, produceert en verkoopt elektrotechnische producten via gespecialiseerde groothandels en bouwmarkten in binnen- en buitenland. De doelgroep omvat zowel de elektricien als de klassieke doe-het-zelver.

Dat we steeds meer bouwen met in een fabriek gemaakte bouwdelen, is geen nieuws. Dat bij prefabricage nieuwe ontwerpregels nodig zijn, is voor een deel van de partijen in de branche wél nieuw.

Van dinsdag 14 tot en met donderdag 16 mei vinden in de Brabanthallen in Den Bosch weer gelijktijdig de vakbeurzen Renovatie & Transformatie, MONUMENT en HOUTBOUW plaats. Belangrijkste thema’s zijn daar er de verbetering van - al dan niet monumentaal - vastgoed en innovaties in hout, biobased en hybride bouw. Toegang is gratis voor professionals.

Wil jouw gemeente in korte tijd meer woningen ontwikkelen? Dan zijn flex- en transformatiewoningen vaak een goede oplossing. De Stimuleringsregeling Flex- en Transformatiewoningen (SFT) helpt je om deze woningen te financieren. Vraag de SFT-uitkering aan voor jouw gemeente.

Sinds april 2022 is Stepstone -naar ontwerp van LEVS architecten- op de Zuidas in Amsterdam in aanbouw. Een woontoren voor starters tussen de 18 en 28 jaar oud, gelegen aan de Gustav Mahlerlaan – het financiële hart van Nederland.

Als prefab toeleverancier maakt Kingspan Unidek het industriële bouwers en verwerkers in de timmersector mogelijk om op eenvoudige en duurzame wijze eindproducten zoals dakkapellen te realiseren. “Met onze constructieve sandwichelementen stel je snel en eenvoudig een compleet gevelelement, prefab kap of volledig casco samen,” vertelt Sales Manager Industry Rolf Pennings.

In de afgelopen jaren zijn flink wat huizenfabrieken uit de grond gestampt. Deze slimme fabrieken zijn soms volledig gerobotiseerd en in staat om duizenden kant-en-klare, duurzame en betaalbare woningen of delen daarvan van de band te laten rollen. Aan de andere kant van het spectrum heerst een imposante woningopgave. Waarom loopt het dan nog geen storm?

Een installateur vinden, is niet eenvoudig meer. Er zijn dertigduizend vacatures die naar verwachting de komende jaren niet worden ingevuld. “Dat er een grote vraag naar technische vakmensen is, is evident,” vertelt programmamanager Terry Heemskerk van Techniek Nederland.