Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

Een installateur vinden, is niet eenvoudig meer. Er zijn dertigduizend vacatures die naar verwachting de komende jaren niet worden ingevuld. “Dat er een grote vraag naar technische vakmensen is, is evident,” vertelt programmamanager Terry Heemskerk van Techniek Nederland.

Preworxs is bedenker en aanbieder van modulaire oplossingen voor toepassing in de industrie, utiliteit en woningbouw. “We hebben dit jaar een gezamenlijke stand met een van de meest toonaangevende en vooruitstrevende HSB-bouwers. Hiermee willen we laten zien wat je kunt bereiken als je echt met elkaar samenwerkt.”

“Met Installeren 2.0 werkt de medewerker op de bouwplaats drie keer sneller dan bij traditioneel installeren.”

Van Walraven is een groothandel in infra- en installatieproducten en bestaat sinds 1968. Het bedrijft verkoopt niet alleen afzonderlijke materialen, maar ook prefab onderdelen en systemen.

Isolectra is specialist op het gebied van stekerbaar installeren. Sinds Isolectra het Wieland GST18®-systeem introduceerde in Nederland, heeft deze manier van installeren een grote vlucht genomen.

“Wij willen de prefab aannemers helpen met het onderzoeken hoe we de woningen nog meer slim en energieneutraal kunnen krijgen.”

We zien dat prefab in de installatie en techniek sterk aan het toenemen is. Stekerbaar installeren, schachten en skids komen we steeds vaker tegen. Maar er zijn ook uitdagingen. Marco Kock vertelt in dit artikel namens Stichting Mijn Aansluiting over deze uitdagingen in de energietransitie.

Vlaanderen steekt een tandje bij voor de bouw van sociale woningen, met een raamcontract met drie bouwconsortia. Er staat 1,04 miljard euro aan leningen klaar.