Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

De bouw van het houten woongebouw M’DAM aan de Pierebaan in Monnickendam is afgerond. Waterland is hierdoor de eerste gemeente in de regio met een compleet circulair houten woongebouw.

De stichting Clean2Anywhere van oprichter Edwin ter Velde sluit de fabriek in Hoorn en vertrekt naar Zaanstad. Ter Velde laat in Krommenie in eerste instantie twintig woningen bouwen.

Funderingen zijn van beton. Er gaan grote heipalen de grond in en er wordt gestort. Zo ziet het traditionele plaatje eruit. Maar het kan ook simpeler, geluidsarm, trillingsvrij en met veel lichter materieel.

Rabobank heeft de ambitie om met haar dochter Rabo SmartBuilds in tien jaar tijd twaalfduizend modulaire middenhuurwoningen in diverse Nederlandse regio’s te bouwen. De scale-up kiest hierbij bewust voor innovatieve, duurzame én verplaatsbare woningen. Hiermee biedt Rabo SmartBuilds een snelle oplossing voor de dringende woningbehoefte in ons land.

Digitalisering en industrialisatie krijgen ook op vakbeurs PREFAB op 15, 16 en 17 oktober weer de aandacht die zij verdienen. Hoe zetten exposanten het in om hun fabrieken slimmer te maken en sneller te laten produceren? Een korte vooruitblik.

Begin mei kopte Portisa op haar LinkedIn-pagina: Wij zijn aan het robotiseren. Reden genoeg voor ons om met eigenaar Frederike Cernoia in gesprek te gaan.

Supply chain management, ofwel het managen en beheersen van goederenstrome, is binnen industrialisatie een belangrijk thema. Roger Kerckhoffs deed er in ruim dertig jaar veel ervaring in op. Hij was verantwoordelijk voor onder andere customer service, sales & operations planning (S&OP), transport en opslag. Daarnaast heeft hij ervaring als productie- en als inkoopmanager.

Thijs Brilleman is als Leader Smart Manufacturing & Robotics aan de Haagse Hogeschool expert op het gebied van slim produceren, al dan niet met behulp van robots. Hoewel hij voornamelijk actief is in de industrie, ziet hij veel parallellen met de bouwsector.