Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

HEBO is al ruim veertig jaar goed voor de productie van houten en kunststof kozijnen. Of je nu kiest voor hout, kunststof of een combinatie, HEBO maakt het waar. Bijzonder aan dit bedrijf is zonder twijfel de focus op prefab: alle kozijnen worden prefab aangeleverd, inclusief stelkozijn, beglazing en hang- en sluitwerk.

Renske Wiggers is een doorgewinterde Plegt-Vosser. Ruim zeventien jaar geleden begon ze in de projectontwikkeling als Manager Vastgoedontwikkeling. Nu geeft ze leiding aan de afdelingen Verkoop (verkoopmanagement en kopersbegeleiding) en Development. Een van haar verantwoordelijkheden is de ontwikkeling van de Product-Markt-Combinaties (PMC’s) van Plegt-Vos.

Net als tijdens eerdere edities is WAGO weer aanwezig op PREFAB. Niet alleen met het onderhoudsvrije installatiesysteem WINSTA, maar ook met een primeur. “Zelfs de kleinste componenten kunnen het verschil maken,” vertelt Marcel Visser van WAGO.

Bij standnummer 040 in de PREFAB-hal presenteert wedi samen met haar ketenpartners DEKO, Tegelgroep Nederland en de Mosa een unieke wand- en vloerconstructie. Hiermee introduceert de bouwmateriaalspecialist een nieuwe innovatie op het gebied van industrieel en modulair bouwen.

Veel opdrachtgevers in de bouw worstelen met de variatie aan duurzame eisen die op hen afkomt. Stikstof, CO2, biodiversiteit. Eisen, normen en wensen lopen door elkaar heen. Wat als we het beeld kantelen en het materiaal als uitgangspunt nemen?

Onlangs ontving Van Wijnen, een der koplopers in de bouwsector, het allereerste KOMO- (diensten)certificaat omtrent BRL 2840 (deel 1) voor de ontwerpfase van haar prefab woningconcept.

De Groot Vroomshoop en Goossen Te Pas, beide onderdeel van VolkerWessels, realiseren in het centrum van Enschede op de Performance Factory, een duurzame wooncommunity die bestaat uit 185 appartementen en zeventien woon-werkstudio’s.

De eerste lessen starten pas na de zomer, maar de Barneveldse Prefab Beton Opleiding (PBO) trekt nu al volop interesse. In twee jaar kunnen deelnemers een volwaardig mbo-betondiploma halen.