Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

Schoon en emissieloos bouwen, van generator tot heimachine. Het Rijk heeft er een ambitieus programma en een routekaart voor ontwikkeld en de subsidiepot bevat 500 miljoen euro.  

Het ministerie van BZK heeft 10 miljoen subsidie toegekend voor de ontwikkeling van het Digitaal Stelsel Gebouwde Omgeving (DSGO). DSGO is het fundament van de digitaliseringsopgave voor de gebouwde omgeving (digiGO).

In 2021 is in Amersfoort-Noord Treetek begonnen aan het Hof van Duurzaamheid. De veertig eengezinswoningen zijn in 2021 gebouwd en de zeven urban villa’s worden in januari 2022 in deze duurzame wijk gebouwd volgens de CLT-methode.

Bureau Fraai laat met het ontwerp en de realisatie van The Modular zien dat prefab bouwen zowel mooi als efficiënt en betaalbaar kan zijn. Het bureau ontwierp in opdracht van de Amsterdamse woningcorporatie Stadgenoot een kantoorgebouw op Oostenburger Eiland in onze hoofdstad.

Aan de Beukenlaan in Appingedam worden de eerste aardbevingsbestendige woningen van het project ‘Vliesgevelwoningen’ gebouwd. Van de 162 nieuw te bouwen woningen komen er ruim 100 uit de fabriek.

Veel voorbeelden van prefabricage van installaties waren te vinden op PREFAB 2021. Zoals  Preworxs dat via slim voorwerk verschillende technieken en innovaties combineert en daarmee prefab maatwerk oplossingen biedt.

Precies weten waar je een sparing moet maken, zonder de rolmaat erbij te hoeven pakken? Dat kan dankzij het werken met een laser. Ook deze praktische oplossingen van NOSTER overtuigden veel bezoekers van de vakbeurs Prefab 2021.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen en circulariteit, dat zijn twee kernwaarden voor Atelier de l’Avenir. Die boodschap kwam beslist over bij de bezoekers van de vakbeurs PREFAB 2021, die onder de indruk waren van de prefab houtskeletbouwoplossingen van het Belgische bedrijf.